Ha közeleg a nyár akaratlanul is mindenkinek eszébe jut, le kéne egy kicsit fogyni, nem kellett volna annyi zsíros ételt fogyasztani télen és többet kellett volna mozogni. De az a gondolat is előkerül, hogy a téli fagyos, szeles hideg időben jobban oda kellett volna figyelni a bőrápolásra, és akkor még a lábon, kézen található csúf bőrkeményedésekről még nem is beszéltünk!

Nos, itt van néhány praktika, amely otthon is könnyen kivitelezhető, ha éppen nincs otthon kifejezetten bőrkeményedés kezelésére alkalmas krém.

Habköves dörzsölés a bőrkeményedés ellen (alap módszer)

Habkővel dörzsöld a bőrt, majd mosd meg alaposan a lábad. ezután bőségesen tegyél a repedezett részekre hidrogénezett növényi olajat, úgy, mint például olívaolaj, szezámolaj, kókuszolaj. majd tekerj lazán a bőrkeményedéses részre frissen tartó fóliát és vegyél fel egy tiszta zoknit és így feküdj le aludni. Az éjszaka folyamán az olaj felszívódik, így puhítja a bőrödet. Pár napon át ismételd, amíg meg nem gyógyul a kirepedezett, bőrkeményedéses rész. Ez a módszer eltávolítja a bőrkeményedést és csak pihe-puha lábak maradnak nyomában.

Banán, amit nem csak megenni jó

Nyomd szét a banánt krémszerűre egy kis tejjel. Mosd meg a lábad és kend be vele és hagy rajta 15 percig. Ezután meleg vízzel mosd le a lábad, majd áztasd egy kicsit hideg vízben. Naponta ezt ismételgetve néhány hét alatt puhák lesznek sarkaid. Érett, barna színű banánt is használhatod!

A citrom erejével

A citrom savas tulajdonsága miatt jól bevált alapanyag a házi praktikák terén. Adj citromlevet meleg vízhez és áztasd a lábad 10-15 percig. Ügyelj arra, hogy a víz ne legyen túl forró, mert az szárítja a lábat.

A felülmúlhatatlan méz

A méz hidratáló és antibakteriális tulajdonságai miatt szintén alkalmas a száraz, repedezett sarkak kezelésére. Fél vödör meleg vízbe egy csésze mézet keverj el, és ebben áztasd a lábad 15-20 percig. Néhány hetes mézes kúrával el tudod tüntetni a repedezéseket és a lábszárazságot.