Vannak emberek akik azt állítják, hogy a kutyájuk segített meggyógyítaniuk a lábgombájukat. Ez azonban nem biztonságos módszer, hogy kedvencünkre hagyjuk a gyógyítást. Az amerikaiak szeretik kényeztetni a kedvenceket. Ez nem mindig jó, hiszen a kutyák azt hiszik bármit megkaphatnak, amit akarnak. Példa erre: A kutya, aki megakarja nyalni gazdája gombás lábát. Nagyon durván hangzik ez, de vannak olyan emberek akik azt állítják, hogy kutyájuk nyála által gyógyultak ki a lábgombájukból. Azt mondják, hogy ez egy természetes orvosság a lábgomba ellen.

A kutyatulajdonosok azt mondták a kutya nyál hatásos a gomba ellen

“A mi Westienk kigyógyította a lábamat a gombás fertőzésből.” Állítja az athéni Banner-Herald.
“Furcsa érzés volt először, hogy a kutya megnyalta a lábam. Mégis, ez jobb, mint szenvedni a fertőzéstől. Sokkal jobban bevált mint a krémek ill. Gyógyszerek, amiket vettem a hosszú évek során. Van még valakinek ehhez hasonló tapasztalata?”

Egy másik személy elmondta, hogy nagybácsikája  lábgombáját a család kis terrier kutyája gyógyította meg. A levél szerint, “ körülbelül 3 hónap után észrevette, hogy a gomba, ami egész felnőtt életét megkeserítette, elmúlt.

Vajon a kutya nyál biztonságos és hatékony gyógymód a lábgomba ellen?

Egy gyógyszertár reagált Banner-Herald állítására, amely már az 1950-es években is felmerült. Azt elismerték, hogy a kutya nyálnak lehetnek gombaölő tulajdonságai, de hozzátették, hogy a kutyák szájában lévő baktériumok károsak lehetnek, ha  sérült bőrfelülettel érintkeznek.
Oprah szerint, több mint 200.000 amerikai kap el gyomorbetegségeket, amelyeket a kutyákban élő baktériumok okoznak. A kutyáktól könnyen elkapható például a szalmonella. Gombát is könnyen elkaphatunk kedvencünktől, hiszen jelen lehetnek a szőrén illetve a pofáján. Amerikában minden évben 2 millió ember fertőződik meg kedvencük által, így az orvosok és állatorvosok azt javasolják, hogy mindig mossanak kezet simogatás után.

Véleményünk szerint ne bízzuk kedvencünkre a lábbetegségünk kezelését.Inkább keressünk fel szakorvost és kérjünk pontos dianózist, majd a megfelelő terápia alkalmazásával szabaduljunk meg a kellemetlen betegségtől. Azt azonban ne felejtsük el, hogy a beteg lábon kívül gondoskodnunk kell a cipőnk tisztán tartásáról is, pontosabban annak fertőtlenítéséről is.

Ehhez nyújt segítséget a Mediped.