Lábanként 250.000 izzadtság mirigy,
naponta fél liter verejtéket termel a cipőibe!

Önt zavarja, ha büdös a lába?

A lábszagot az izzadtság miatt kialakult
bacilusok, gombák okozzák.

Szeretne megszabadulni tőlük?

A MediPed cipő fertőtlenítő – megöli a gombákat, baktériumokat.

A MediPed fertőtleníti a cipőjét, amely kiváló eszköz a már megbetegedett lábfejét megóvni a visszafertőződéstől, a körömgomba és lábgomba kialakulásának megelőzéséhez és a lábszag megszüntetéséhez.

A gyógyszer nem elég?

Hiába kezeli magát mindenféle kenőccsel, gyógyszerrel – nem akar megszűnik a gombás fertőzés?
A gyógyszerek a cipőjét NEM fertőtlenítik.

Hogyan működik a MediPed cipőfertőtlenítő?

Biztonságosan és hatékonyan fertőtleníti  cipője belsejét UV (ultraviola)-C fény segítségével. Eltünteti a cipőben lévő kórokozók 99,9 %-át és megszűnteti a lábszagot. Klinikailag és tudományosan  is igazolt, hogy az UV-C fénynek gomba és baktérium ölő hatása van. Kórházakban már hosszú évtizedek óta sterilizálnak műtőket, orvosi eszközöket UV-C fénnyel, köznevén a germicid lámpával. A MediPed Cipőfertőtlenítő készülékek biztosítják lába egészséges környezetét.

Teljesen vegyszer és oldószer mentes

UV-C fénnyel fertőtlenít

Szárítja a cipő belsejét

Ózonos fertőtlenítés

Programozott kezelési idő

Gyermekek mellett is biztonságos

Kezelést követően azonnal hordható a cipő

Szagtalanítja a cipőt

Kinek ajánlott a MediPed cipőfertőtlenítő?

Egészségmegőrzés

Akiknek fontos az egészség megőrzése és a gombás betegségek elkerülése.

Cukorbetegekség

A cukorbetegség mellett nagyon gyakori a gombás megbetegedés, ami nehezen gyógyuló sebeket okoz, így nekik ez a fertőtlenítési megoldás szinte kötelező.

Speciális cipők

Munkavédelmi cipőt viselőknek.

Sportolóknak

Akik beleizzadnak a cipőjükbe és lábszaggal vagy rendszeres láb-fertőzéssel küzdenek.

Gyermekeknek

Olyan gyermekeknek kifejezetten ajánlott, akik közösségbe járnak.

Wellness, úszás

Azoknak, akik rendszeresen wellness-be vagy fürdőkbe járnak.

Sokat utazóknak

Akiknek nincs alkalmuk mindig ellenőrzötten tiszta helyeken tisztálkodni.

Családtagok

Akinek van fertőzött a családjában, szűk környezetében.

Megoldást keresők

Akik már szenvednek a láb- és/vagy körömgombától.

Nincs egyedül, a lábgomba népbetegségnek számít!

Tartsa biztonságban önmagát és családját!

Akik nem veszik komolyan a körömgombát és lábgombát, azok a családjukat és a közvetlen környezetüket is veszélybe sodorhatják!

Mivel a gombák a nedves, meleg, sötét helyeket kedvelik, ezért érthető, hogy előszeretettel telepszenek meg a rosszul szellőző cipőbe bújtatott izzadó lábon. A lábgomba tünetei először a lábujjak közötti részen, majd a talpon jelennek meg kiütések, kivörösödések, égő érzés, viszketés formájában, majd a hámlás és a fájdalom is fellép. Ha a lábgomba és körömgomba elleni védekezést nem kezdjük el idejében,  rosszabb esetben, nedvedző felszínek, fájdalmas, mély repedések is kialakulhatnak a fertőzött lábon, amik további fertőzéseknek nyithatnak utat.

Biztonságosan és hatékonyan fertőtleníti  cipője belsejét UV (ultraviola)-C fény segítségével. Eltünteti a cipőben lévő kórokozók 99,9 %-át és megszűnteti a lábszagot. Klinikailag és tudományosan  is igazolt, hogy az UV-C fénynek gomba és baktérium ölő hatása van. Kórházakban már hosszú évtizedek óta sterilizálnak műtőket, orvosi eszközöket UV-C fénnyel, köznevén a germicid lámpával. A MediPed Cipőfertőtlenítő készülékek biztosítják lába egészséges környezetét.

A fény UV-spektrumban a 200-400 nanométer (nm-es) hullámhossz közötti része, erős fertőtlenítő hatású. A fertőtlenítő célra kifejlesztett izzók 268 nm-en sugároznak és ez a hullámhosszú UV-C fény elpusztítja a mikrobákat gombákat , roncsolja, károsítja a sejt membránokat és a DNS-t és más belső celluláris molekulákat, így nem képesek tovább szaporodni. Ez a technológia már bizonyított. Minden olyan készülék mely ezen hullámhosszon dolgozik alkalmas a fertőtlenítésre.

Franz Orben, sugárbiológus.

Tudta, hogy az UV-C fény ózont is képez?

Izzóink olyan hullámhosszon dolgoznak, amely képes a levegő oxigénjét átmenetileg Ózonná, vagyis O₃ molekulává alakítani. Maga az Ózon az egyik legkiválóbb sterilizáló anyag, vagyis tökéletesen fertőtlenít. Akár ott is, ahova a fény nem jut el! … hiszen a gázmolekulák folyamatosan mozognak, zárt térben eljutnak mindenhova! Bár rövid élettartamúak, mert UV-C fény hatására képződnek, majd el is bomlanak néhány másodperc alatt, mégis jelenlétük nagyon fontos és hasznos a fertőtlenítés szempontjából.

 

Még többet szeretne tudni az ózonról? Kattintson ide!

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, akár 3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatással bír, mint a klór.

Ha az Ózon kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, szagot okozó elemekkel, akkor egyszerűen megsemmisíti azt. Az Ózonnal történő oxidálási folyamat olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint a hagyományos vegyszerekkel szemben.

Vannak hidegtűrő, melegtűrő és gyógyszer- és vegyszer rezisztens mikroorganizmusok, de nem ismert UV-C fénynek és/vagy Ózonnak ellenálló!

Vásárlóink véleménye szerint: HATÉKONY!

A készülékkel kapcsolatban nagyon szimpatikus, hogy nem kell vegyszereket használom a cipők belső tisztításához, mert az UV-C fény minden mikrobát elpusztít. Napi rendszerességgel használja a család minden tagja, de főleg a Nagy fiam, aki sportol és nála az uszoda veszélyes terep gombák szempontjából.

Kovátsné B. Tímea

Győr

Sose gondoltam volna, hogy létezik egy ilyen egyszerű és praktikus fertőtlenítési mód. Állandóan a formalinnal bajlódtam, mert sajnos gombásodásra hajlamos vagyok. Rendben van a lábam is és a cipőim is.

Kanász Attiláné Zsuzsa

Szekszárd

Nagyon megörültem, amikor rátaláltam erre a készülékre. Évek óta küszködöm a körömgombával ami hol elmúlik, hol visszajön. Ezt a kis szerkezetet használva megakadályozom, hogy saját maga visszafertőzzem. Elégedett vagyok, mert elmúlt a kellemtelen lábszag is.

Zalavári Iván

Budapest- Újbuda

Mi a következő lépés?

Szerezze be saját készülékét!

Válasszon MediPed cipőfertőtlenítőink közül:

MediPed Univerzál cipő fertőtlenítő minden lábbelihez

Használata erősen ajánlott azoknál az embereknél, akik láb-(tinea pedis) és/vagy körömgombásodásban (onychomycosis) szenvednek valamint azoknál is akiknél kellemetlen lábszag van és munkavégzésükhöz speciális lábbelire van szükség.

Használható a  háztartásban, kisebb használati tárgyak fertőtlenítésére, de csak a védőzsákban.                  31 290 Ft/Pár

31 290 Ft

MediPed Cipő fertőtlenítő

Használata erősen ajánlott azoknál az embereknél, akik láb-(tinea pedis) és/vagy körömgombásodásban (onychomycosis) szenvednek valamint azoknál is akiknek kellemetlen lábszaga van.

Megakadályozza  a gyógyszeres kezelést követő újrafertőződést a cipőtől.                         29 990 Ft/Pár

29 990 Ft

FIGYELEM! A lábbelik fertőtlenítése nélkül a köröm- vagy lábgomba kezelése hatástalan és értelmetlen, de a MediPed Cipőfertőtlenítő készülékkel CSAK cipőjét tudja fertőtleníteni, a lábát NEM! A készülék használatával a visszafertőződést tudja megakadályozni.

Az ár egy párra értendő és a készülék az izzókat IS tartalmazza!

Helyezze kosárba

Vigye végig a rendelési folyamatot

Kiszállítjuk, vagy személyesen átveheti

Használja egészséggel

12 hónap GARANCIA!

Garanciát vállalunk, hogy steril cipőt húzhat a lábára és megszűnik a kellemetlen lábszag is, ha rendeltetésszerűen használja.

 

Gyakran felmerülő kérdések!

Mennyire lehet káros az emberre az UV-C fény és az ózon?

Az UV-C fény közvetlenül a szembe sugározva okozhat sérülést, ezért a készüléket csak a biztonsági zsákban vagy amennyiben a lábbeli nem fér bele a biztonsági zsákba letakarással szabad használni. A beépített biztonsági fényérzékelő dióda egyébként bizonyos mértékű fény hatására nem is engedi elindítani a fertőtlenítési ciklust, ezzel védve meg használóját! vigyázni kell. Ne nézzenek a fénybe! A bőrre egy rövid idejű sugárzásnak nincs káros  hatása.

A különösen érzékeny embereknél az ózon egy bizonyos magas koncentrációnál panaszokat tud okozni. A Mediped Univerzál használati ideje alatt képződő ózon mennyisége és koncentrációja azonban olyan alacsony szintre hígul  a védőzsák kinyitását követő másodpercben, hogy az semmi károsodást nem okozhat.

Mennyi ideig tart egy fertőtlenítés?
30 percet vesz igénybe és a Mikrobiológiai vizsgálat alapján elmondható, hogy ezen kezelési idő alatt a cipőben lévő minden mikroorganizmus elpusztul.
Milyen gyakran kell fertőtleníteni a cipőnket?
Amennyiben probléma található a lábon, vagy olyan környezetben dolgozik, olyan környezetben járt, ahol nagy a fertőzés veszélye, érdemes minden használat után a lábbelit kifertőtleníteni. A mindennapi higiéniás rutinunkba kell beépíteni ezt, mint egy új szokást, úgy mint a mosakodás, kézmosás, fogmosás. Érdemes a fertőtlenítést azonnal elindítani, ahogy levettük a lábunkról a cipőt, így nagybiztonsággal ismét steril cipőt húzhatunk a lábunkra.
Használhatja-e több ember is a készüléket egyidejűleg?
Igen. Használat után nem szükséges a készüléket fertőtleníteni, hiszen a készülék saját magát is fertőtleníti egyben. Nyugodtan helyezze át a készüléket és használja családja vagy vendégei cipőjébe! Amennyiben Önnek vagy családjában van köröm- vagy bőr gombás megbetegedése preventív módon a közvetlen egyháztartásban élők lábbelijét is érdemes fertőtleníteni, ezzel is megelőzve a fertőzés továbbadásának lehetőségét.
A készülékben található izzó nem forrósodik fel használat közben?
Az izzó maximális üzemi hőmérséklet nem haladja meg a 41 C°-ot, így nem tesz kárt a legdrágább bőrcipőben sem a hőhatás, sőt egyenletes hőhatására az esetlegesen nyirkos cipőbelső száradását is elősegíti.
Kiváltja a gyógyszeres kezelést a gép?

A lábbelik fertőtlenítése nélkül a köröm- vagy lábgomba kezelése hatástalan és értelmetlen, de a MediPed Cipőfertőtlenítő készülékkel CSAK cipőjét tudja fertőtleníteni, a lábát NEM! A készülék használatával a visszafertőződést tudja megakadályozni.

Felvehető-e a cipő közvetlenül a fertőtlenítés után?
Természetesen igen, a fertőtlenítés befejeztét követően azonnal hordható a lábbeli, hiszen a készülék kikapcsolása után megszűnik a fényhatás és a keletkezett ózon azonnal elbomlik a zsák kinyitását követően.
Mennyi garanciát vállalnak a készülékre?
1 év, telephelyi garanciát adunk minden készülékhez.
Mennyi ideig használható egy UV-C izzó?

Az izzók élettartama 2.000 üzemóra, vagyis 4.000 fertőtlenítés végezhető-el vele. Természetesen mindig rendelhető a készülékhez pót izzó is.

A lábbeliken kívül használható-e a készülék zoknik, harisnya esetleg manikűr-pedikűr eszközök fertőtlenítésére is?
Igen, sőt javasolt is, mivel a zoknik, harisnyák, harisnyanadrágok még 60 C°-on történő mosása sem elégséges bizonyos gombák elpusztításához, arról nem is beszélve, hogy az ilyen magas hőmérsékleten történő mosás ezeket a ruhadarabokat károsíthatják, tönkretehetik. Ezeket a ruhadarabokat illetve az otthon, fertőzött lábhoz használt manikűr-pedikűr eszközöket is fertőtlenítheti a MediPed Univerzállal. Természetesen ebben az esetben is használnia kell a biztonsági zsákot.
Miként szüntethető meg a készülékkel a kellemetlen lábszag vagy cipőszag?
A lábbelikben elszaporodó mikroorganizmusok életciklusa során kellemetlen szagú gázképződés történik, ez az a bizonyos szúrós és kellemetlen szag, amitől mindenki szeretne megszabadulni. A MediPed Univerzállal kifertőtlenített cipőkben a gázképző kórokozók elpusztulnak, így megszűnik a cipő kellemetlen szaga is.