Megrendelés visszamondása, elállási jog
A Korm. rendelet 4.§ (1) bekezdése alapján: “A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indoklás nélkül elállhat”

Amennyiben Ön megrendelését már eljuttatta hozzánk (akár véletlenül vagy szándékosan) és mégsem tart igényt a rendelt termék/termékekre, úgy lehetősége van ennek lemondására az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
Írásban: info@mediped.hu.
Telefonon: 27/537 492

A Korm. rendelet 4.§ (6) bekezdése alapján: “A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket. A fogyasztót ezen felül egyéb költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.”
Munkánk során az alábbi törvények betartásával járunk el:

  • 17/1999.(II.5.) Korm. rendelet a távollévők között kötött szerződés
  • 1959.évi IV. törvény a Polgári Törvénykönyv  (a jótállás és a szavatosságra vonatkozó szabályok)
  • 151/2003. (IX.22) Korm. rendelet a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó jótállásról (kiemelnénk a 7.§ , mely a cserére vonatkozik)
  • 49/2003. (VII.30) GKM rendelet (a szavatossági és jótállási igények intézése)<!–[if !supportLists]–>
  • 133/2007. (VI.13.) Korm. rendelet (a panaszkezelésről)
  • 2008. évi XLII. törvény a módosításokról
  • 249/2004. (VIII.27.) Korm. rendelet (a javító-karbantartó szolgáltatásokról)
  • 1997.évi CLV. törvény (2008.IX.01) (a forgalmazással összefüggő köv.)

Elállási jog nem illeti meg:

17/1999.(II.5.) 5.§A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot

a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha a nyolc munkanapos elállási határidő lejárta előtt a gazdálkodó szervezet a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte;

Pénzvisszafizetés
A pénzvisszafizetés postai csekken történik, max. 14 munkanapon belül banki átutalással a vásárlásnál megadott névre és címre. Személyesen nem áll módunkban pénzt visszafizetni.

Garancia
Webáruházunkból és telefonon rendelt termékeinkre 8 napos pénz-visszafizetési garanciát vállalunk. A pénzvisszafizetési garancia sértetlen, még nem használt termékekre vonatkozik. A terméket az eredeti csomagolásban, sima küldeményként küldjék vissza,  “utánvétes csomagot nem tudunk átvenni”.
Hibás termékek javítására és cseréjére az érvényes jogszabályok alapján garanciát vállalunk. További információért írjon info@mediped.hu.