A benőtt köröm általában a lábon, az I. ujjon (öregujjon) jelentkezik. Lehet egészen enyhe, amikor otthon is megoldható (lábáztatással, fertőtlenítő krémmel és a körömsarok kivágásával). Súlyosabb esetben azonban az otthoni ismételt próbálkozás csak ront a helyzeten.

Ha nem sikerül otthon megoldani a benőtt körmöt, forduljon első lépésként bőrgyógyász szakorvosunkhoz. Itt megtörténik a sebkezelés, szükség esetén a körömsarok eltávolítására is lehetőség van – természetesen helyi érzéstelenítéssel.

Ha szükséges, bőrgyógyászunk tovább fogja irányítani lábápoló szakértőnkhöz. Itt lehetőség van megfelelő előkezelés után egy laprugóhoz hasonló eszköz felhelyezésére, mely a körömsarkakat kiemeli és így lehetővé teszi a gyógyulást. Ez a körömszabályozás.

Ritkán előfordul az is, hogy szükség van a körömlemez széli részének és a körömágy egy kis darabjának sebészi kimetszésére. Az ilyen típusú műtétet helyi érzéstelenítésben végzi a szakorvos, teljesen fájdalommentesen. A műtét során a körömágynak azt a darabját is eltávolítják, amely a benövő körömszélt termeli. A műtétet a körömágy fenolos kezelésével egészül ki, ami még biztosabbá teszi, hogy ne újulhasson ki a benőtt köröm. Így az esetek kb. 90%-ában a műtét egyben végleges megoldást jelent.